Kundak | Konular | Kitaplar

Fatih Dizisi Oyuncu Kadrosu

MEDYAPIM’ın Kanal D’ye çektiği “Fatih” dizisi bu hafta başında çekimlere başladı. Merve Girgin’in çektiği dizinin oyuncu kadrosu ise bir hayli iddialı isimlerden oluşuyor; Mehmet Akif Alakurt, Gamze Özçelik, Dağhan Külegeç, Seda Akman, Birkan Sokullu, Salih Bademci, Hande Soral ve Andrej Pejic. Yeni Osmanlı dizisinde geçtiğimiz sezon veda eden Öyle Bir Geçer Zaman Ki'den 2 oyuncu Fatih'in oğullarını canladıracak.

Mehmet Akif Alakurt Fatih Rolünde

Fatih Sultan Mehmed’in son 10 yılını anlatacak olan dizide, Fatih rolünü ünlü oyuncu Mehmet Akif Alakurt canlandıracak. “Sıla” ve “Adanalı” dizileriyle kendini kanıtlayan yakışıklı oyuncu “Fatih” te, İstanbul’u fethettikten sonra “Kızıl Elma” ülküsünü gerçekleştirmek için Roma’yı gözüne kestiren Fatih Sultan Mehmed’e hayat verecek.

Üç Şehzadeyi Kimler Canlandıracak?

Yedinci Osmanlı Padişahı olan Fatih Sultan Mehmed’in üç şehzadesi yani üç oğlu vardı; Bayezid, Mustafa ve Cem... O döneme ışık tutacak olan “Fatih” dizisinde bu rollerde sırasıyla Salih Bademci, Birkan Sokullu ve Furkan Şentürk’ü izleyeceğiz.

Bayezid’in Taht Hırsı

Fatih’in en büyük oğlu olan ve sonrasında devletin başına geçecek olan Bayezid’i canlandıran Salih Bademci’yi son olarak “Öyle Bir Geçer Zaman ki” de Hakan rolünde izlemiştik. Şehzade Bayezid dizide kardeşleriyle güç mücadelesine girecek ve babasından sonra tahta oturmak için tüm hırsıyla mücadele edecek.

Mustafa- Züleyha Aşkı

Fatih Sultan Mehmed’in ortanca oğlu olan Şehzade Mustafa’ya ise, son olarak “Uçurum”da rol alan, Birkan Sokullu hayat verecek. Fatih Sultan Mehmed’in genç yaşta kaybettiği oğlu Mustafa, yakışıklılığı ve mertliğiyle nam salmıştı. Çok çapkın olan Mustafa bir gün gönlünü Züleyha adındaki genç bir kıza kaptırır, ancak ne Züleyha Mustafa’nın şehzade olduğunu bilir, ne de Mustafa Züleyha’nın Mahmut Paşa’nın karısı olduğunu...

Genç Şehzade Cem Sultan

II. Mehmed’in en küçük çocuğu olan Cem Sultan’ı ise yine “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinden tanıdığımız Furkan Şentürk canlandıracak. Belki de Osmanlı’nın en çok bilinen şehzadesi olan Cem Sultan, tarihte babasının ölümünden sonra abisi Bayezid’la taht mücadelesine girmiş ve büyük bir ordu toplayarak Bayezid’le savaşmıştı. Dizinin ilk sezonunda 12-13 yaşlarında olan Cem’e, annesi Çiçek Sultan gözü gibi bakacak, babası Sultan Mehmed onu tahtın sahibi olarak seçecek, abisi Mustafa koruyacak, en büyük abisi Bayezid ise onu tahtın önünde bir engel olarak görecek.