Kundak | Konular | Kitaplar

Eşek Sütü Kansere İyi Gelir mi?


Son zamanlarda özellikle kansere faydası oldugu iddasıyla fahiş fiyatlara satılan eşek sütü hakkında yeni bir bilgi kafaları karıştırdı..

Birçok kişinin eşek sütü kansere iyi geliyor iddiasıyla kilosuna 100 tl vererek içtiği eşek sütü aslında kansere iyi gelmiyormus..içilmesin konusunda da cevaz verilmeyen eşek sütü kansere iyi gelmiyorsa okadar paraya neden satılıyor..işte eiek sütü kansere faydalı mı Prof. Dr. Şuayib Yalçın cevapladı...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şuayib Yalçın, kanserden koruduğu iddiasıyla litresi 100 liraya kadar ulaşan ‘eşek sütünün kansere karşı hiçbir etkisinin olmadığını belirtti.

Bir maddenin bütün kanserleri çözebileceğine inanmak saflıktan da ötesi olduğunu belirten Prof. Dr. Yalçın,"Bir kişiye ispat edilmeyen bir maddeyi alternatif diye sunmak terörizmden farksızdır" dedi.

"Kanser tedavisinde alternatif tıpın etkisi var mı?" şeklindeki soruya ise Prof. Dr. Yalçın, "“Bilime alternatif olmaz. Alternatif tedavi etme iddiası olan her türlü yöntem zaten bilimsel olarak denenir ve kullanılır. Denenmemiş yöntemlerle ortaya çıkmak hastalara zarar verebilir. Bunu onaylamak mümkün değildir. ‘Bilim adamları alternatiften habersiz’ gibi bir algı var. Oysa alternatifleri en çok biz biliyoruz. Biz bildiğimiz için, ‘kullanmayın’ diye uyarıyoruz. Etkinliği ispat edilmemiş şeyleri alternatif diye sunmak, hastanın tedavisini riske etmek demektir." şeklinde açıklama yaptı.