Kundak | Konular | Kitaplar

Muhteşem Yüzyıl Mihrimah Sultan Kim Olacak


Yeni sezona bi çok yeni isimle başlayan ve Hürrem sultanın çocuklarının büyüp taht savaşlarının başladığı dönemden devam edecek muhteşem yüzyıl bir çok ünlü oyuncuyu kadrosuna dahil etti..

Sultan süleyman ve hürrem sultanın tek kızları güzelliği kadar zekası ilede dillere destan mihrimah sultan karakterini Pelin karahan canlandıracak..Muhteşem Yüzyıl´a katılan Pelin Karahan, güzelliği, hırsı, zekası ve kudretiyle Osmanlı İmparatorluğu´nun en gözde Hanım Sultan, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan´ın biricik kızları Mihrimah Sultan karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak.

Hürrem Sultan´ın aksine bir sultan olarak doğup büyümüş ve bir hanedan üyesi olmanın verdiği özgüvenle yetişmiş Mihrimah Sultan karakterini canlandıran Pelin Karahan şunları söyledi; "Muhteşem Yüzyıl kısa sürede Türkiye sınırlarını aşarak dünyada ses getiren bir proje haline geldi. Yönetmeninden, oyuncu kadrosuna, yapımcısından ekibine kadar içinde yer alıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğum bir iş. Mihrimah Sultan da Osmanlı döneminin en önemli kadın karakterlerinden biri... Etkisi haremin dışına kadar taşmış, devlet ilişkilerinde bile rol gösterme şansına kavuşmuş. En az Hürrem Sultan kadar güçlü ve annesinin izinden giderek belli bir mertebe ulaşmasıyla politikaya, siyasete yön verebilmiş. Böyle bir projede Mihrimah Sultan gibi bir karakteri canlandırıyor olmak benim için heyecan verici."