Kundak | Konular | Kitaplar

Bahçeşehir Kolejleri ve Uğur Dershaneleri Açık Liseye Dönüşüyor

Dershanelerin dönüşümü konusunda ilk adım geldi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, dershaneleri uzaktan eğitim yapan açık liselere dönüştürmek istediklerini söyledi.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, dershaneleri uzaktan eğitim yapan açık liselere dönüştürmek istediklerini söyledi.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, dershaneleri uzaktan eğitim yapan açık liselere dönüştürmek istediklerini söyledi. Yücel, "Önümüzdeki günlerde Türkiye'yle ilgili, yeniden eğitim teknolojilerinin kullanılmasıyla ilgili önemli gelişmeler olacak. Biz Türkiye'de gerek Bahçeşehir Kolejleri'nde, gerek Uğur Hazırlık Liseleri'nde, gerekse yeni kuracağımız açık lise denilen hibrid bir modelin altyapısını Apple ile birlikte yapabileceğimizi söyledik." dedi.

BUEK Başkanı Yücel, İngiltere'nin başkenti Londra'da Apple'ın Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Couch ile bir araya geldi. İkili, görüşmede Türkiye'deki eğitim sistemi ve dershaneler konusunu masaya yatırdı. Londra'daki Apple Avrupa Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmeye Apple'ın Türkiye Direktörü Resan Yüner de katıldı. Toplantıda konuşan John Couch Apple'nin efsanevi CEO'su Steve Jobs'un Akil Bisikleti örneğinden yola çıkarak teknolojinin 21. yüzyıl eğitimindeki öneminden bahsetti.

DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜ

Kendisinin de Türkiye'de özel dershanelerin dönüşümüne ilişkin olarak, açık lise adı verilen hibrid modelin, örnekleriyle nasıl yapılabileceğini anlattığını ve bu dönüşümde uzaktan öğretim yapan açık liseler yapmak istediklerini, Apple'ın da kendilerine destek olması gerektiğini söylediğini kaydeden Yücel, "Couch, her türlü desteği bize sunacağını, gerek vizyonlarıyla gerekse eğitim öğretimdeki yaklaşımlarıyla dünyadaki önemli örneklerini bizlerle paylaşacağını söyledi. Önümüzdeki günlerde Türkiye'yle ilgili, yeniden eğitim teknolojilerinin kullanılmasıyla ilgili de önemli gelişmelerin olabileceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Yücel, "Biz Türkiye'de gerek Bahçeşehir Kolejleri'nde, gerek Uğur Hazırlık Liseleri'nde, gerekse yeni kuracağımız açık lise denilen hibrid bir modelin altyapısını Apple ile birlikte yapabileceğimizi söyledik" şeklinde konuştu.