Kundak | Konular | Kitaplar

Koruma Memuru Ne Zaman Alınacak 2013



Emniyet genel müdürlüğünce aınacak olan Koruma memuru alımı ne zaman başlıyor karar verildi. Koruma memuru başvuru şartları, 30 bin koruma memuru başvuruları ne zaman başlıyor, Koruma memuru başvuru şartları işte son durum

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı ihtiyacı gereği alımı yapılacak 30 bin koruma memuru konusunda fiziksel özellikler belirlendi. Açıköğretim lisesi ve diğer lise mezunları ile önlisans ve üniversite mezunları da koruma memuru olma hakkı vardır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı ihtiyacı gereği alımı yapılacak koruma memurları için yeni bir birim tahsis edilecek. Bu hususta kaleme alınmış kanunu TBMM’nin kısa süre içinde kabul edeceği belirtildi. Koruma memurları, kademeli bir şekilde dönem 3 bin kişi şeklinde alınacak. Toplamda 30 bin koruma memuru alımı gerçekleşecek.

Koruma memurluğuna başvurmak isteyen kişilerde aranılan nitelikler şunlardır;

Koruma memuru olmayı arzulayan kişilerin, en az lise mezunu olması ve istenen sağlık koşullarını taşıması gereklidir. Ayrıca, tabii olunacak beden eğitimi sınavlarını başarıyla geçmek ve KPSS lise puan türünden de 40-60 puan dilimi artasında bir puan elde etmiş olmak gerekiyor. Aranılan fiziki nitelikler ise şöyle; erkek adayların en az 1,72 metre, kız adayların ise 1,68 metre boyunda olmaları ve 25 yaşından küçük olma şartı aranmaktadır. Bu koruma memurluğu kadrolarına açıköğretim lisesi mezunları, diğer lise mezunları, ön lisans mezunları ve üniversite mezunları katılabilecektir.

Koruma memurları, 6 yıl vazife sürelerini doldurmalarının ardından “kıdemli koruma memuru” unvanı kazanacak ve dilerlerse 7. senede, sınava tabii olarak polisliğe geçiş yapabilecek. Polisliğe koruma memurlarının yüzde 10′luk bir kısmı kabul edilecek ve polisliği hak kazanmalarının ardından polislerin tüm terfi şartlarından faydalanabilecekler.

Adaylar her dönemde 3 bin kişilik kontenjanlar şeklinde koruma memuru olabilecek ve polis okullarında 4 ay eğitim almalarının ardından kadrolu koruma memuru unvanının kazanacaklar. Bu memurlar siyah üniforma giyerek ve silah taşıyarak vazifede bulunacaklar.

Bu memurlar tüm koruma hizmetlerinden mesul olacaktır. Hizmet yerleri ise devlet öğrenci yurtları, stadyumlar ve üniversiteler olacak. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklarda hizmet yapmayacaklar. Bir vakaa karşısında delil toplama yetkileri de mevcut olacak. Polis gibi olaya ilk müdahale hakkı da saklı tutulacaktır.