Kundak | Konular | Kitaplar

Huzur Sokağı Dizisi'nin Konusu


İlk defa başrolde türbanlı bir karakter olan bir dizi yayınlanacak Türkiyede..
Yıllardır okunan huzur sokağı romanı şimdi dizi olarak seyirciyle buluşacak..Büyük televizyon kanallarının dizi ve yapımlarında rastlanmayan bir uygulamayı, Atv gerçekleştirecek. Şule Yüksel Şenler'in, yıllardır çok satan "Huzur Sokağı" romanından uyarlanan dizi, tesettüre girmeye karar veren bir genç kızın hikâyesini ilk kez beyaz cama taşımasıyla göze çarpıyor.

Şule Yüksel Şenler'in "Huzur Sokağı" adlı romanından Funda Çetin'in yazacağı ve Şenol Sönmez'in yöneteceği dizide zengin ve seküler bir ailenin kızıyken ailesini karşısına alıp tesettüre girmeye ve dindar bir hayat yaşamaya karar veren Feyza karakterini canlandıracak.

Feyza'nın gönlünü kaptırdığı ve kendisinin dini bir hayata yönelmesine vesile olan Bilal karakterini ise ünlü şarkıcı Kutsi canlandıracak.

Üç nesil boyunca Türkiye’deki dindarlık anlayışına büyük etkiler yapan, geçen yıl 101. baskısına ulaşan Şule Yüksel Şenler’in çok satan kült romanı ‘Huzur Sokağı’, yeni yayın sezonunda atv ekranına dizi olarak geliyor.

TÜRKİYE’NİN son 40 yılına damgasını vuran kült romanı ‘Huzur Sokağı’, ilk kez 1969 yılında Bugün gazetesinde tefrika halinde yayınlanışından tam 43 yıl sonra ekranlara dizi olarak geliyor. Üç kuşağı etkisi altına alan ‘bestseller’ roman, 1970’te ünlü yönetmen Yücel Çakmaklı tarafından ‘Birleşen Yollar’ adıyla sinemaya uyarlanmış ve bu filmde Türkan Şoray ve İzzet Günay oynamıştı.

atv’nin en iddialı yeni dönem projelerinden biri olan ‘Huzur Sokağı’nı Set Film yapımcılığında Şenol Sönmez çekerken, senaryosunu ise Funda Çetin kaleme alıyor. Oldukça geniş bir kadroya sahip olan dizide, Kutsi ve Yeşim Salkım gibi yorumcuların yanı sıra Selin Demiratar, Güven Hokna, Sinem Öztürk, Gökhan Mete, Nilgün Kasapbaşoğlu, Suavi Eren, Hakan Eratik, Toygun Ateş, Fatma Karanfil, Fevza Çıpa, Halef Tiken, Toygun Ateş, Fatoş Sılan, Belgin Erdoğan, Ülkü Taşkın ve Gülşah Buzlu gibi isimler rol alıyor.

74 yaşında olmasına rağmen yazı hayatını sürdüren Şenler’in romanından uyarlanan dizi, herkesin gıptayla seyrettiği huzurlu bir mahallede yaşayan birbirine zıt iki kişinin yaşadığı zihinsel devrim ve bu konunun çevresinde dönen ibret verici bir aşkı anlatıyor.