Yumurtalık İltihabına İyi Gelen Bitkiler
Rahim iltihabı pelvik iltihap yada Yumurtalık iltihabı olarak adlandırılan iltihabik hastalık her yaştan kadında görülebilen ve tedavi edilmezse kısırlığa neden olabilen bir rahim hastalığıdır. Yumurtalık iltihabı olan kişilerin kesinlikle bir kadın doğum doktoruna görünmesinde fayda vardır. Ancak doktorun verdiği ilaç tedavisi işe yaramazsa son çare bitkilerle tedaviye kalıyor. Bakalım Yumurtalıkların iltihaplanması için kullanılabilecek ve Yumurtalığın iltihaplanmasına iyi gelen bitkiler ve bitkisel kürler nelerdir:
Mikropların yumurtalık kanalına geçmesi, kasıkların fazla üşümesi, soğuk denizde ıslak mayo ile uzun süre kalmak, düşük yapmak gibi nedenlerleyumurtalıklar iltihaplanır. Karın kasları sertleşir,beyaz akıntıolabilir.Çabuk yorgunluğa neden olur. Adet (regl) düzensiz olamaya başlar hatta kısırlığa bile neden olabilir.
Tedavisi: 10 gr. anason tohumu, 10 gr. rezeyan tohumu, 20 gr nane, 30 gr.papatya, 30 gr. çerçi çubuğu veya 150 gr. mürver meyvesi karıştırılır. Yarım litre suya 25 gr. konur. 5 dakika kaynatılır ve 20 dakika demlenir daha sonra süzülür. Yemek aralarında olmak üzere günde 3 su bardağı içilir.
Diğer bir karışım olarak şu da kullanılabilir. 10 gr. kimyon, 10 gr. rezeyan tohumu, 30 gr. sinameki, 10 gr. anason, 5 gr. meyankökü, yarım litre suya 25 gr. konur. 25 dakika kaynatılır. 20 dakika demlenir ve süzülür. Bu su da yemek aralarında günde 3 su bardağı içilir.
Karnın alt kısmındaki kaslarda damarlarda ve bacaklardaki kırampları gidermek ve rahatlatmak için 10 gr. kedikökü (Valeriana), 10 gr. nane, 50 gr. papatya, 50 gr. kantoran, 50 gr. civan perçemi karışımından 1 litre suya 30 gr. konur ve kaynatılır. 20 dakika sonra süzülür ve aralıklarla günde 4 su bardağı içilir.
Birde şu banyo kürü önerilebilir: 5 litre sıcak suya 2 su bardağı papatya atılır. 20 dakika sonra papatya suyu leğene dökülür ve 20 dakika kadar suya oturulur. İki kalça arasına 3-4 litre soğuk su dökülür. Daha sonra vücut havlu ile sarılır. İyice kurulandıktan sonra yatılır.
Bu hastalığın başında 1-2 gün perhiz yapılmalı sadece meyve yenmeli ve ya meyve suları içilmelidir. Birkaç gün sonra çiğ sebze ve meyve, az miktarda et ve sütte yemeye başlanmalıdır. Kanın temizlenmesi için açık havada yürüyüşler yapılmalıdır.
Konular
- Survivor All Star 10 Mart 2015 Kim Elendi
- Survivor All Star 10 Mart 2015 sms Oylaması Sonuçları
- 2015 Ygs Sınav Sonuçları Açıklandı
- Survivor All Star 24 Mart 2015 Kim Elendi
- Survivor All Star 31 Mart 2015 Kim Elendi
- Survivor 2015 All Star Büyük Ödül Ne Kadar Olacak
- 2017 YGS Sınav Giriş Yerleri, YGS Sınavları Ne Zaman Yapılacak
- 2017 YÖKDİL Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı
- Bebekler Nasıl Kundaklanır
- Bebeklerdeki Konak Nasıl Temizlenir
- Bebek
- 2018 Diyanet Fitre Miktarı Açıklandı
- Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarmaya Başlar
- 2018 KPSS Giriş Başvuru Tarihleri Ne Zaman
- Çocuklar Hangi Yaşta Hangi Sporları Yapabilir
- Yüzmenin Çocuklar İçin Faydaları Nelerdir
- Çocuklar Yüzmeye Ne Zaman Başlamalı
- Bebekler İçin Yüzmek Faydalı mı?
- Basketbol Çocuklar İçin Faydalı mı
- Hamileler için Pilates Yapmak Faydalı mı?
- 2 Aylık Bebek Gelişimi
- 3 Aylık Bebek Gelişimi
- 4 Aylık Bebek Gelişimi
- Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir
- PTT Altın Hesabı Nasıl Açılır
- 5 Aylık Bebek Gelişimi
- 6 Aylık Bebek Gelişimi
- 7 Aylık Bebek Gelişimi
- 8 Aylık Bebek Gelişimi
- 9 Aylık Bebek Gelişimi