Güneş Işığının Faydaları
Atalarımızın "güneş girmeyen eve doktor girer" sözüne bakarak güneşin saglıgımız için ne kadar faydalı oldugunu anlamaya çalışırız..ama bilinnmeyen bir gerçek var oda güneş ışınlarının en iyi ve bedava d vitamini kaynağı olması..
Vitamin D, osteoporoz, depresyon, prostat kanserinden korur, hatta diabet ve obesiteyi de engeller. Vitamin D, beslenme dünyasında belki de en fazla göz ardı edilmiş besin elementlerinden birisidir.
Bunun nedeni büyük bir ihtimalle ücretsiz elde edilmesidir. Vücudunuz güneş ışığı ile temas ettiğinde vitamin D üretmeye başlar. İlaç şirketleri size güneş ışığı satamazlar, bu yüzden onun yararları ile ilgili olark herhangi bir reklamda yapmazlar. İşin gerçeği şu ki çoğu insan vitamin D nin sağlıkla olan ilişkisini bilmez.
Mike Adams’ın Dr. Michael Holick ile yaptığı bir röportajdan alıntılarda güneş ve d vitamini ilişkisini 15 madde de göreceksiniz
1.Vitamin D, deriniz tarafından doğal güneş ışığından gelen ultraviole radyasyonu ile karşılaşınca üretilir.
2.Güneşin tedavi edici ışınları (ki bunlar cildinizde vitamin D üretirler) herhangi bir camdan içeri süzülemezler. Bu şu demektir arabanızda veya evinizde otururken vitamin D üretimi olmaz.
3. Günlük besinlerinizden yeterli Vitamin D alabilmek hemen hemen imkansızdir. Vücudunuzda vitamin D oluşturmanın tek yolu doğrudan güneş ışını ile temas etmektir.
4.Günlük vitamin D ihtiyacını en alt düzeyde karşılayabilmek için en az 10 bardak vitamin D katkısı ile güçlendirilmiş süt içmek gereklidir.
5. Yaşadığınız yer ekvatordan ne kadar uzak ise güneş altında kalma ihtiyacınızda o oranda artar. Kanada, İngiltere ve A.B.D eyaletlerinin büyük bir kısmı ekvatordan oldukça uzaktırlar.
6. Vitamin D üretebilmek için teni koyu renkli olan kişilerin açık tenli kişilere oranla 20-30 defa daha fazla güneşte kalmaları gereklidir (açık tenlilerin ürettiği vitamin D miktarına eşit üretim yapabilmeleri için). İşte bu yüzden prostat kanseri siyah erkekler arasında salgın gibidir. Bu, çok basit, ama çok yaygın bir güneş ışını eksikliğidir.)
7.Bağırsaklarınızda kalsiyumun emilebilmesi için vücudunuzda yeterli vitamin D olması gereklidir. Şayet vitamin D miktarı yetersiz ise vücudunuzda kalsiyum emilimi olmaz ve aldığınız bütün kalsiyum takviyeleri de etkisiz kalır.
8.Vitamin D eksikliği bir gecede düzeltilebilecek bir şey değildir. Kemiklerinizi ve sinir sisteminizi güçlendirebilmek için aylar boyunca Vitamin D takviyesi almak (hap veya iğne olarak) ve güneş ışığında kalmak gerekir.
9. Güneş koruma faktörü çok zayıf olan kremler bile (örneğin SPF=8) vücudunuzun Vitamin D oluşturmasını %95 oranında engeller.
İşte, güneşten korunma ürünleri bu şekilde bir vitamin eksikliğine neden olarak hastalıklara yol açarlar.
10. Güneş ışığından çok fazla ve gereksiz miktarda vitamin D üretmek mümkün değildir, çünkü vücudunuz sadece kendi ihtiyacı kadarını üretir.
11.Şayet göğüs kemiğiniz üzerine sıkıca bastırınca acı veriyorsa, o halde kronik vitamin D eksikliğinden muzdaripsiniz demektir.
12.Kullanılmaya başlamadan evvel vitamin D böbrekleriniz ve karaciğeriniz tarafından harekete geçirilir.
13. Vücudunuzda böbrek hastalıkları veya karaciğer hasarı varsa o zaman vitamin D nin harekete geçirilmesi ve vücut içinde dolaşıma başlaması zorlaşır.
14.Vitamin D vücudunuzdaki en güçlü tedavi edici kimyasallardan birisidir, ancak bunu elde etmek için herhangi bir reçeteye veya ödeme yapmaya gerek yoktur.
Güneş ışınlarıyla temasın zararlı etkilerine gelince, zaten vücudunuzdaki süper antioksidanlar sizin bedeninizin güneş ışığından yanmamasını sağlar (aşırı olmamak kaydıyla). Astaxanthin içimizdeki en güçlü güneş filtresidir ve sizin yanmadan güneş altında kalma sürenizi iki misli uzatır. Diğer güçlü antioksidanlar ise Acai, Nar ve böğürtlendir.
Konular
- Survivor All Star 10 Mart 2015 Kim Elendi
- Survivor All Star 10 Mart 2015 sms Oylaması Sonuçları
- 2015 Ygs Sınav Sonuçları Açıklandı
- Survivor All Star 24 Mart 2015 Kim Elendi
- Survivor All Star 31 Mart 2015 Kim Elendi
- Survivor 2015 All Star Büyük Ödül Ne Kadar Olacak
- 2017 YGS Sınav Giriş Yerleri, YGS Sınavları Ne Zaman Yapılacak
- 2017 YÖKDİL Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı
- Bebekler Nasıl Kundaklanır
- Bebeklerdeki Konak Nasıl Temizlenir
- Bebek
- 2018 Diyanet Fitre Miktarı Açıklandı
- Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarmaya Başlar
- 2018 KPSS Giriş Başvuru Tarihleri Ne Zaman
- Çocuklar Hangi Yaşta Hangi Sporları Yapabilir
- Yüzmenin Çocuklar İçin Faydaları Nelerdir
- Çocuklar Yüzmeye Ne Zaman Başlamalı
- Bebekler İçin Yüzmek Faydalı mı?
- Basketbol Çocuklar İçin Faydalı mı
- Hamileler için Pilates Yapmak Faydalı mı?
- 2 Aylık Bebek Gelişimi
- 3 Aylık Bebek Gelişimi
- 4 Aylık Bebek Gelişimi
- Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir
- PTT Altın Hesabı Nasıl Açılır
- 5 Aylık Bebek Gelişimi
- 6 Aylık Bebek Gelişimi
- 7 Aylık Bebek Gelişimi
- 8 Aylık Bebek Gelişimi
- 9 Aylık Bebek Gelişimi