Kundak | Konular | Kitaplar

Pocoyo Kimdir?Pocoyo Hangi Kanalda Yayınlanıyor?


Eğitici çizgi filmler katagorisinde gösterilen ve ciddi bir satış ve izlenme grafiği olan pocoyo adlı çizgifilm ispanyol yapımı bir çizgi film..

Pocoyo dünyanın tanıdığı bir çizgi film karakteri 130 ülkede yüzde 60'lık bir izlenme oranı var. 25'in üzerinde Uluslararası ödüle sahip. Hal böyle olunca taklitleri de hayli fazla.

Malesef ülkemizde de türk yapımı olarak lanse ve reklam edilen pepee nin de pocoyo taklidi oldugu ortaya çıktı..daha önce bu konuda sabah gazetesi yazarı mevlüt tezel in yazısını ve açıklamalarını yayınlamıştım..

Peki kimdir pocoyo nasıl bir çizgi filmdir..pocoyo sevimli hayvan arkadşları ile oyunlar oynanan bir taraftan eğitici bilgiler verilen sevimli afacan bir çocuk..Bir fili ,köpüşü ve ördeği var ..Pocoyo dış bir sesle konuşup onun vasıtasıyla bazı eğitici bilgilerde veriyor..hem oynuyor hem ögretiyor..

Pepee çizgi filminin ilk bölümlerine bakarsanız özellikle ozaman ki halleri aynı pocoyo da oldugu gibi boş bir alan vs..sonrasında taklid ve çalıntı iddialarıyla değişim yapıp aile vs katarak taklid degiliz mesajı vermeye çalışılmış ama başarılı oldugunu söylenemez..


Dünya çapında 150'den fazla lisansörü olan Pokoyo'nun Türkiye'deki bütün hakları Dünya Pazarlama'ya ait.ve 19 mart pazartesi günü itibari ilede yumurcak tvde yayınlanmaya başladı..daha önce minika kanalında çocuklarla buluşuyordu..

Pocoyo'nun izleyicilere bir de sürprizi var. 2013'te sinema filmiyle de Türkiye'de gösterimde olacak.


Konular